Stel cookie voorkeur in

Orthopedagogisch centrum De Elzengaard

Als je kind een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand heeft, is het belangrijk dat het zo vroeg mogelijk wordt gestimuleerd in de ontwikkeling.

 

Orthopedagogisch kindercentrum De Elzengaard biedt plaats aan ongeveer 75-80 kinderen van 0 tot 18 jaar. Bij de groepskeuze spelen de ondersteuningsvraag, de ontwikkelingsmogelijkheden, de persoonlijkheid van het kind en waar mogelijk de woonplaats een belangrijke rol. De grootte van de groepen varieert van zes tot tien kinderen. De groepen worden met kleuren aangeduid.

 

Kinderen kunnen twee tot tien dagdelen per week naar kindercentrum De Elzengaard. Er zijn vijf vestigingen, allen gesitueerd in brede scholen waar zich ook basisscholen, kinderopvangcentra en peuterspeelzalen bevinden. We willen zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de mogelijkheden van het kind. Daarom zijn er aparte groepen voor:

 • kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar
 • kinderen met een specifieke ontwikkelingsstoornis, zoals autisme
 • kinderen met een ernstige meervoudige beperking

 

Locatie Meerlaer (Rosmalen - Maliskamp)

 • Kinderen met een meervoudige beperking in de leeftijd tussen de 0 en 18 jaar
 • Kinderen met specifieke ontwikkelingsstoornis zoals autisme in de leeftijd 2 en 6 jaar
 • Het jonge kind met een ontwikkelingsachterstand tussen de 0 en 4 jaar

 

Locatie de Groote Wielen (Rosmalen)

 • Schoolvoorbereidende groepen in de leeftijd tussen 2 en 7 jaar

 

Locatie De Waluwe (Zaltbommel)

 • Schoolvoorbereidende groep in de leeftijd tussen 2 en 7 jaar

 

Locatie Atlent ('s-Hertogenbosch)

 • Kinderen met een meervoudige beperking in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar
 • Therapeutische peutergroep
 • Kinderen met een compleze ondersteuningsvraag

 

Locatie de Wilgenbroek (Boxtel)

 • Schoolvoorbereidende groep in de leeftijd tussen 2 en 7 jaar

 

Iedere groep biedt een dagprogramma dat zoveel mogelijk aansluit bij de individuele mogelijkheden van de kinderen. Denk aan bijvoorbeeld snoezelen, muziek, buiten spelen en werken met ontwikkelingsmateriaal.

 

De begeleiders van De Elzengaard dragen zorg voor een optimale ondersteuning van je kind. Daarnaast zijn ook een logopedist, fysiotherapeut, muziekbegeleider, spelbegeleider, gedragsdeskundige en medisch adviseur aan De Elzengaard verbonden.

 

Kindercentrum De Elzengaard is geopend van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 15.30 uur. De kinderen zijn aanwezig van maandag tot en met donderdag van 8.45 tot 15.15 uur en op vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur. De Elzengaard is tussen Kerstmis en Nieuwjaar en gedurende drie weken in de zomer gesloten.

 

Vanaf het vierde jaar bestaat de mogelijkheid dat wij gaan bespreken wanneer je kind naar school kan gaan en welke school dan geschikt is. Er zijn verschillende mogelijkheden. De ene keer is speciaal onderwijs het beste, de andere keer de basisschool om de hoek. Je kind kan het hele jaar door op een school beginnen.

Meer weten?

Als u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met de cliëntenservice op tel. 088-3452 530

Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.

Of mail naar clientenservice@cello-zorg.nl