Stel cookie voorkeur in

Meerlaermail oktober 2017

26-10-2017

Bezetting units:

Met de groei van de school en de vervanging van juf Francien is het even puzzelen geweest hoe we de bezetting in de units kunnen vormgeven waarbij we zoveel mogelijk de rust en continuïteit bewaken. In de onderbouw unit is de bezetting:

Maandag: Kirsten, Gerrita, Suzan (ochtend), Lucie

Dinsdag: Kirsten, Gerrita, Els, Lucie

Woensdag: Kirsten, Els, Suzan

Donderdag: Els, Gerrita, Lucie

Vrijdag: Gerrita, Suzan, Lucie

 

In de middenbouw is de bezetting:

Maandag: Maaike en Susanne

Dinsdag: Maaike en Susanne

Woensdag: Emile (gedurende de gymopleiding van Susanne, daarna komt Susanne weer in de mb unit) en Pauline (om de week)

Donderdag: Susanne en Pauline

Vrijdag: Susanne en Pauline

 

In de bovenbouw is de bezetting:

Maandag: Sanne en Emile

Dinsdag: Sanne/Jacqueline (om de week wisselen zij elkaar af) en Emile

Woensdag: Sanne en Susanne (ivm gymopleiding zijn Susanne en Emile deze dag gewisseld van unit)

Donderdag: Sanne en Emile

Vrijdag: Sanne en Emile

 

Als juf Francien weer helemaal hersteld is zal Juf Susanne op dinsdag weer naar de bovenbouw gaan omdat juf Francien op die dag in de middenbouw werkt. Juf Pauline en Juf Jacqueline werken in de vervanging voor juf Francien. Als we hier een verandering krijgen ivm re-integratie van juf Francien dan zullen we jullie daar weer over informeren. Juf Sanne en juf Susanne volgen allebei een gymopleiding. Dit is het tweede jaar van de opleiding en zij moeten aan alle leeftijden gymlessen geven. Deze opleiding zal rond april/mei afgerond worden. Indien het aantal benodigde gymlessen aan de leeftijden behaald is, zal juf Susanne op woensdag weer bij de middenbouwunit les gaan geven.

 

Portfolio:

Bij een portfolio heeft het kind zelf ook een rol bij het inzichtelijk maken van de ontwikkeling. Portfolio’s geven een beeld van het leren en de ontwikkeling van het kind. Het portfolio bestaat uit 'harde' en 'zachte' gegevens. 'Harde' gegevens zijn leeropbrengsten en toets scores. 'Zachte' doelen zijn vaardigheden en kwaliteiten zoals samenwerken, zelfstandigheid, hulpvaardigheid, creativiteit e.d. Door hierover in gesprek te gaan, kan het proces in beeld worden gebracht. Tevens kan er teruggekeken worden naar eerder werk waardoor de opbouw van leerstof te zien is.

Vrijdag 17 november wordt het eerste portfolio meegegeven aan de kinderen. De oudergesprekken zijn in deze periode facultatief. Indien u een vraag heeft over de inhoud van het portfolio kunt u per mail contact opnemen met de contactpersoon van uw kind(eren). Er wordt dan eventueel een gesprek ingepland. Het kan ook zo zijn dat de leerkracht u persoonlijk uitnodigt voor een gesprek. We hopen dat voldoende ingelicht bent maar mocht u vragen hebben dan horen we het graag.

 

Kinderkabinet:

Er is inmiddels een nieuw kinderkabinet geïnstalleerd. De kinderen die dit schooljaar deelnemen aan het kinderkabinet zijn:

Nienke Verhoeven- Thijs Bruekers- Lotte Dielissen- Ilse de Jeu- Floran van Tilborg- Xavier Raijmakers

Ze hebben er zin en zijn meteen begonnen met het organiseren van een schooldisco.

 

Schooldisco:

Ons enthousiaste en fanatieke kinderkabinet heeft een schoolfeest gepland om alle kinderen van de school een feestavond te bieden. Hierbij geven zij zelf informatie:

Op vrijdag 3 november 2017 vindt er een schoolfeest plaats in de gymzaal.

Groep 1/2/3 is welkom van 19.00 uur tot 19.45 uur.                                                                                

Groep 4/5 is welkom van 19.45 uur tot 20.30 uur.                                                                                             Groep 6/7/8 is welkom van 20.30 uur tot 21.15.

De entree is twee euro, ieder kind krijgt dan iets lekkers en drinken. Het thema is Zwart-Wit. Het zou dan ook leuk zijn als de kinderen verkleed komen in zwart-wit.

Laat alsjeblieft even weten of uw kind ook komt. Wij zouden het leuk vinden als je komt!

Met vriendelijke groeten van het kinderkabinet

Aanmelden kan bij de leerkrachten van de eigen unit.

 

Informatie vanuit de Mallehoazen:

Al een paar jaren doen de Mallehaozen mee met de grote carnavalsoptocht door Zandhazendurp (Rosmalen). Ook dit jaar willen we graag weer mee doen, en daarom zullen we binnenkort weer gaan beginnen met de voorbereidingen. Vind je het leuk om samen met ons iets te bouwen, een act te bedenken, mee te lopen in de optocht en natuurlijk vooral er een gezellige tijd van te maken? Doe dan met ons mee.

Aanmelden kan bij:

Jessica Lourenssen (moeder Marlinde en Lisabel) - 0641231881

Sander van der Heijden (vader Bram en Iris) - 0642146351

Kristel Timmers (moeder Lucas, Sara en Fenna) - 0645126219

 

Klussenouder/opa/buurman gezocht:

Op school hebben we regelmatig kleine klusjes zoals loszittende deurklinken, schroeven die los zitten van krukken en speelgoed waar wielen vanaf zijn gegaan. Nu zoeken we een ouder/opa/buurman die het prima vindt om op afroep basis wat kleine klusjes voor ons te doen. Bent u of kent u iemand die ons kan helpen dan horen we dat graag!  info@kcmeerlaer.nl

 

Oud groep 8 leerlingen terug op school:

Dit jaar hebben alle oud groep 8 leerlingen (schooljaar 2016-2017) een mail ontvangen met de uitnodiging om op donderdag 16 november deel te nemen aan het ‘ronde tafel gesprek’.  We horen graag van de leerlingen hoe ze de overstap naar de middelbare school hebben ervaren. Waar De Masten ze goed op voorbereid heeft en waar we als school meer aandacht aan moeten besteden. We hopen veel te leren van de leerlingen!

 

Agenda:

Maandag 23 oktober 2017               - start thema “groene school”

Dinsdag 31 oktober 2017                - 19:00 uur PO-VO avond ouders bovenbouwunit

Vrijdag 3 november 2017                -  schoolfeest

Donderdag 16 november 2017       - 16:00 uur oud leerlingen groep 8 terug op school

 

 

Volgende Meerlaermail: 30 november 2017