Stel cookie voorkeur in

Meerlaermail januari 2019

25-01-2019

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij weer een nieuwe Meerlaermail. Op dit moment worden er door de kinderen verschillende prachtige kunstwerken gemaakt, die ze graag aan jullie laten zien bij de afsluiting van het thema op 15 februari van 11.30 tot 12.30 uur. We hopen u allen te zien.

Verder kunnen we u melden dat er meerdere personen zijn die zich kandidaat stellen voor de MR. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie vanuit de MR. Wij waarderen enorm het enthousiasme en betrokkenheid. Dank daarvoor!

Daarnaast willen we via deze weg team 1 van de Masten feliciteren met het behalen van de 2e plaats bij het korfbaltoernooi waaraan meerdere scholen in de regio meedoen. Gefeliciteerd!

Staken
Zoals u wellicht al gehoord hebt voeren verschillende onderwijsbonden actie in de week van 11 maart voor meer investeringen in het onderwijs. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking op 15 maart op het Malieveld in Den Haag. Vlak voor de provinciale staten-verkiezingen op 20 maart 2019 willen de bonden duidelijk maken dat er een investeringsplan nodig is voor het onderwijs. Nog deze kabinetsperiode moet er een begin gemaakt worden met het inlopen van de achterstanden en moet het kabinet gaan investeren in het onderwijs. De uitkomsten van de AOb-enquête laten zien dat het lerarentekort het onderwijs ontregelt. Leraren, onderwijsondersteuners en directeuren uit het po, vo en mbo werken massaal door bij ziekte, zijn voortdurend invallers aan het zoeken of aan het inwerken en de klassen zijn bomvol. Daarnaast is de aantrekkelijkheid van een baan in het onderwijs afgenomen. Simpelweg omdat de salarissen door voortdurende bezuinigingen achterlopen bij de markt. Het personeelstekort zorgt voor een stijgende werkdruk.

De medewerkers van school staan achter boven genoemde uitgangspunten en zijn stakingsbereid. Op dit moment hebben ze echter nog te weinig informatie over de vorm van staken waardoor de medewerkers nog niet kunnen aangeven dat ze mee gaan staken. Toch willen we u vast informeren zodat u er wel vast rekening mee kunt houden. Zodra er meer duidelijk is zullen wij u hierover informeren.

Carnaval
Over een aantal weken is het zover, Carnaval op De Masten! Na een aantal jaar meegedaan te hebben met de optocht in Zandhazendurp is er dit jaar voor gekozen om het carnavalsfeest op school te vieren.

We gaan met de kinderen een echte playback show houden met grote finale in het Trefpunt en op vossenjacht in de wijk. Hierover worden de kinderen op een later tijdstip verder geïnformeerd. De kinderen hoeven deze dag geen fruit en drinken mee te nemen.

We vinden het gezellig als iedereen verkleed naar school komt en eventueel versiering mee neemt. Echter wapens en andere gewelddadige attributen, als ook spuitserpentines en confetti mogen thuis blijven. Verder is het handig als uw kind schoenen aan doet of mee heeft deze dag waarop goed gelopen kan worden.

De kinderen worden om 8.30 op school verwacht en om 12.30 kunt u ze weer ophalen.Om deze dag goed te laten slagen zijn we op zoek naar hulpouders voor de volgende momenten:

8.30-9.00 uur:           3 hulpouders om Trefpunt te versieren
9.00-10.00 uur:        10 ouders van de onderbouw om mee te lopen met de vossenjacht
10.15-11.15:              7 ouders van de groepen 4,5 en 6 om mee te lopen met de vossenjacht
9.00-11.15 uur:       10 ouders die als vos door de wijk willen lopen (tussendoor op school
                                    koffie en thee)
                                 2 ouders die willen schminken
                                 2 ouders die de photobooth willen bemannen
                                 2 ouders die bij het buffet willen staan
12.00-12.30 uur:      3 hulpouders om mee op te ruimen

De leerlingen van groep 7 en 8 mogen, na toestemming van ouders, zelfstandig door de wijk op vossenjacht. Zij zullen een plattegrond krijgen met de straten waar de vossen te vinden zijn. Vanaf volgende week zal er een lijst bij de bovenbouwunit hangen waarop ouders kunnen tekenen voor toestemming. Als u liever heeft dat uw kind onder begeleiding op vossenjacht gaat, zal uw kind met een van de leerkrachten mee lopen.

Hulpouders kunnen zich opgeven bij juf Kirsten via mail adres: kirsten.heezius@signumonderwijs.nl We hopen er met elkaar een feestelijke dag van te maken!

Groetjes van de carnavalscommissie

Juf Kirsten, Juf Francien, Marlijn (Guus en Mees), Leonie (Senna)

Koffiemoment
De aankomende periode zijn we druk bezig met het schrijven van het nieuwe kindcentrumplan voor de periode 2019-2023. In een kindcentrumlplan wordt beschreven hoe de kwaliteit zich de aankomende vier jaar gaat ontwikkelen. Het plan bestaat uit  onderwijskundig beleid, personeelsbeleid en de manier waarop de school de kwaliteit van het onderwijs waarborgt en verbetert.

Om het onderwijskundig beleid goed te kunnen inrichten organiseert Anita een aantal koffiemomenten waarop jullie als ouders/verzorgers kunnen meedenken. Vragen als: waar zijn jullie trots op? Wat typeert de Masten? Wat zou beter mogen? Waar zouden de accenten binnen het onderwijs mogen liggen? komen aan de orde.

De koffiemomenten vinden plaats op:

12 maart 20.00 uur
13 maart 8.30 uur
14 maart 20.00 uur
28 maart 8.30 uur
29 maart 8.30 uur

Om de dialoog goed te kunnen voeren, kunnen er per koffiemoment zo’n 6 tot 8 personen deelnemen. Heb je zin om mee te denken, stuur dan een mail naar anita.vanheusden@kcmeerlaer.nl De plekken worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Herhaalde oproep schooltuin
Meester Eddy en Juf Maaike zijn druk bezig met het uitdenken van activiteiten rondom de schooltuin. Om de activiteiten goed neer te kunnen zetten zijn zij op zoek naar hulp. Zijn er ouders, opa’s en oma’s of wijkbewoners die mee willen denken over het inrichten van de schooltuin, dan kunnen zij een mail sturen naar: Eddy.deVries@signumonderwijs.nl of naar Maaike.vandenBerg@signumonderwijs.nl Heeft u zich al aangemeld, weet dan dat er binnenkort contact met u wordt opgenomen. 

Even voorstellen
Ik ben Bianca en ik ben na de kerstvakantie in de onderbouw erbij gekomen als onderwijsassistente. Jullie hebben mij misschien eerder al wel eens gezien toen ik vorig jaar meehielp met de musical van groep 8 en met de kerstmusical afgelopen december. Muziek is namelijk één van mijn grote passies en ik zing zelf ook. 

Ik heb jaren in België gewoond, waar ik onder andere stewardess ben geweest. En in september ben ik moeder geworden van onze zoon Kyan, wat ook meteen de reden is geweest om weer naar Rosmalen te verhuizen. Ik ben er erg trots op om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n leuke en vooruitstrevende school en ik heb er heel veel zin in. 

Afval scheiden
Misschien heeft u ze al zien staan? De nieuwe afvalcontainers in de units?! In samenwerking met de gemeente  's-Hertogenbosch hebben we meerdere 'milieustraten' gerealiseerd en kunnen we het afval op onze school nog beter scheiden. We willen de kinderen meer bewust maken van het belang van afval scheiden; wat de effecten van afval zijn op het milieu, wat recyclen is en hoe we afval zoveel mogelijk kunnen voorkomen. In veel huishoudens wordt tegenwoordig al zoveel mogelijk afval gescheiden. Op deze manier wordt het scheiden van afval en het hergebruiken van producten gemakkelijker een gewoonte.

Zaalvoetbal toernooi
Zaterdag 22 december hebben Stijn, Maurits, Jordi, Jesse, Sieb en Rav meegedaan aan het "Stedelijk 100% Voetbal Princen Sport Zaalvoetbaltoernooi". Ze hadden van tevoren geoefend, tactiek besproken en wissels bepaald. Om 12.00 uur kwamen ze aan bij Maaspoort Sport en Events waar het toernooi op 5 velden werd gespeeld. De jongens hebben een intense, sportieve en ontzettend leuke dag gehad. 

De zenuwen begonnen een beetje op te spelen en het omkleden was een welkome afleiding. Om 12.30 uur stond de eerste wedstrijd op het programma. De Masten speelde "thuis" tegen De Terp. De jongens gingen furieus van start, vonden elkaar uitstekend en dat resulteerde in de nodige kansen. De druk werd verhoogd en dat resulteerde in een 4-0 overwinning. En dat was knap, omdat de wedstrijden maar 8 minuten duren. Op naar wedstrijd 2: "uit" tegen Meander. De jongens speelden nog steeds erg goed, vonden elkaar maar de doelpunten vielen niet. De tijd begon te dringen. En dat gaf de jongens vleugels. Al snel konden 2 doelpunten worden genoteerd voor De Masten. Meander deed nog iets terug en maakte er 2-1 van, maar toen was het echt tijd. 

Directe concurrent was De Sprong, die de eerste 2 wedstrijden ook had gewonnen met steeds 4-0. Het ging inmiddels om de groepswinst: de groepswinnaars gingen door, net als de beste nummers 2. Al snel keken de jongens tegen een (onverdiende) 0-2 achterstand aan. En toen ging de knop om: in een razend moment werd de 1-2 gescoord en direct daarna de 2-2. Ondanks de vele kansen daarna, en het maar blijven drukken bleef het daarbij. 

De laatste poulewedstrijd was tegen Beekman. Het was duidelijk was er moest gebeuren: met 7 doelpunten verschil winnen om groepswinnaar te worden. Dat lukte niet. De jongens speelden in het begin voorzichtig en afwachtend en goals bleven uit. Tot in de 5e minuut de draad werd opgepakt. Beekman was met 2-0 te klein. 

De Masten was met dit resultaat (3 winst, 1 gelijk) de beste nummer 2 en trad in de achste finales aan tegen Caleidoscoop (poulewinner). Al snel wisten de jongens er 1-0 van te maken, waarna de Caleidoscoop de druk enorm opvoerde. Sieb viel uit: bloedneus. De jongens hielden knap stand, boden heel veel weerstand maar konden helaas niet voorkomen dat in de allerlaatste seconde gelijk werd gemaakt. Penalties! De jongens hadden al eerder besproken wie de penalties zouden nemen. Een serie van 3 eindigde in 2-2. Vervolgens werd het 1 om 1 systeem toegepast. Caleidoscoop als eerste en keeper Jesse houdt hem! Briljant. Vervolgens de beurt aan Maurits: raak. De Master door naar de kwartfinales! 

In de kwartfinales komen de jongens De Vlindertuin tegen. In no time kijken ze tegen een 2-0 achterstand aan. De supporters moedigen de jongens aan, ze hervinden zich, bouwen de druk op en maken verdiend 2-1. De druk wordt nog verder opgevoerd en het is wachten op de gelijkmaker. De jongens weten elkaar heel goed te vinden, spelen heel goed over, de passing is uitstekend en de kansen legio. De bal wil er maar niet in. Lat, net voorlangs, net een been er tegen. Ze blijven drukken. Beste wedstrijd van de dag. Maar druk opvoeren betekent risico lopen. Uit het niets valt de 3-1 en dan is het sprookje uit. 
De jongens behoren tot de beste 8 van de in totaal 46 teams en ze zijn er blij mee. Terecht.

Agenda:
15 februari                                 11.30-12.30 uur thema afsluiting met ouders
26 en 28 februari                       Adviesgesprekken groep 8
1 maart                                      Carnaval op school
4 t/m 8 maart                             Carnavalsvakantie
Week van 11 maart                   Start thema ‘plant en dier leven hier’
15 maart                                    Portfolio 2

Vriendelijke groet,

Team de Masten