Stel cookie voorkeur in

Meerlaermail februari 2019

22-02-2019

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij weer een nieuwe Meerlaermail. We kijken terug op een prachtige opening van ons ‘De Masten Museum’. Met veel enthousiasme werd het museum geopend. Er stond zelfs een ware rij bij de voordeur van het museum. Wij danken u voor de belangstelling die u getoond heeft.

De middenbouwunit heeft gisteren ook nog een bezoek gebracht aan Het Noordbrabants Museum. In groepjes zijn de kinderen met kunstbeschouwingsopdrachten langs verschillende kunstwerken gegaan. De kinderen en begeleiders hebben genoten!

De aankomende week zullen we ons richting op ons carnavalsfeest. Hieronder vindt u daar meer informatie over. Na de vakantie start dan het nieuwe thema ‘plant en dier leven hier’. Ook zal na de vakantie op 27 maart de uitreiking zijn van de Nationale Onderwijsprijs in Leiden. Na het winnen van de provinciale ronde dingen we mee naar de landelijke prijs. Wilt u hier meer over weten, neem dan eens een kijkje op www.onderwijsprijs.nl. Natuurlijk houden we u op de hoogte!

Goed om ook te vermelden dat we inmiddels te volgen zijn op Twitter onder @KCMeerlaer. U zult in de toekomst merken dat we steeds minder het Twitteraccount van De Masten zullen gebruiken en meer naar buiten zullen treden als KC Meerlaer. Dit zult u ook op de website gaan zien.

Wij wensen u en de kinderen alvast een hele fijne vakantie toe!

 

MR
De kandidaten voor de vacatures binnen de oudergelding van de MR zijn bij elkaar geweest. Tijdens het gesprek zijn de kandidaten samen tot instemming gekomen en hebben twee kandidaten zich teruggetrokken als kandidaat, waardoor verkiezingen niet nodig zijn. De nieuwe MR-leden zullen meteen beginnen.

Dat betekent dat naast Krijn Nagtzaam ook Vera van Limpt dit schooljaar nog afscheid zal nemen van de MR. Vera zal nog zeker één keer aansluiten bij de MR-vergadering. Hierbij willen we Krijn en Vera vast bedanken voor hun inzet en positief kritisch meedenken van de afgelopen jaren. Jullie hebben een belangrijke bijdrage geleverd, dank daarvoor! Natuurlijk nemen we nog op gepaste wijze afscheid van elkaar.
Hieronder stellen de nieuwe MR leden zich voor;

Ik ben Isabelle Glusica Timmermans, moeder van 4 kinderen.
Een dochter van 17 en 3 zonen in de leeftijd 15, 11 en 6. De jongste 2 zitten nog op de Masten. De oudste 2 zijn inmiddels uitgevlogen naar de Pierson en Bernrode te Heeswijk-Dinther. De oudste 3 hebben eerst op de Hoeven gezeten, wat later samen is gegaan met de vlek en nu doorgaat als EC ’t sparrenbos. We hebben dus de Hoeven, de samensmelting van 2 basisscholen meegemaakt en daarna nu bij de Masten inmiddels al 3 directeuren meegemaakt. Dus al wat veranderingen en aanpassingen ondergaan en daarmee de nodige ervaring/bevindingen die ik graag met jullie zou willen delen. Daarnaast zou ik mezelf willen inzetten voor een goede omgeving waarin een ieder zichzelf kan zijn en daarmee de beste versie van zichzelf. Hoop dat ik een aanvullende bijdrage kan leveren als MR lid.

Mijn naam is Eefke van de Sande, samenwonend met Joost Hartman en moeder van Thijmen (8 jaar) en Sieben (4 jaar). Sinds dit schooljaar zitten onze kinderen op basisschool De Masten. Binnenkort verhuizen we naar onze nieuwbouwwoning in Maliskamp, waar we erg naar uitkijken.

Als ouder merk ik hoe belangrijk het is dat kinderen zich prettig en veilig voelen op school. Ze brengen veel tijd door op school, waardoor deze ervaring veel invloed heeft op hun verdere ontwikkeling. Omdat ik zelf werkzaam ben in het zorgteam op een VMBO-school weet ik dat er veel bij komt kijken, vanuit ouders, school en het kind om dit te realiseren. Communicatie, kwalitatief goed onderwijs, oog voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en  een prettige werkomgeving voor leerkrachten hebben mijn aandacht als lid van de MR. 

 

Update Carnaval
Volgende week vrijdag vieren we Carnaval op De Masten! Na een aantal jaar meegedaan te hebben met de optocht in Zandhazendurp is er dit jaar voor gekozen om het carnavalsfeest op school te vieren.

Omdat we te weinig aanmeldingen hebben voor de vossenjacht kan deze helaas niet doorgaan. Dat betekent dat we met de kinderen een echte playback show houden. De voorrondes zijn in de units en de grote finale in het Trefpunt. Daarnaast zullen de kinderen activiteiten ondernemen binnen de eigen unit. De kinderen hoeven deze dag geen fruit en drinken mee te nemen, maar mag wel.

We vinden het gezellig als iedereen verkleed naar school komt en eventueel versiering mee neemt. Echter wapens en andere gewelddadige attributen, als ook spuitserpentines en confetti mogen thuis blijven.

De kinderen worden om 8.30 op school verwacht en om 12.30 kunt u ze weer ophalen.

 

Herinnering koffiemoment
Zoals u in de vorige mail hebt kunnen lezen zijn we de aankomende periode druk bezig met het schrijven van het nieuwe kindcentrumplan voor de periode 2019-2023. In een kindcentrumlplan wordt beschreven hoe de kwaliteit zich de aankomende vier jaar gaat ontwikkelen. Het plan bestaat uit  onderwijskundig beleid, personeelsbeleid en de manier waarop de school de kwaliteit van het onderwijs waarborgt en verbetert.

Om het onderwijskundig beleid goed te kunnen inrichten organiseert Anita een aantal koffiemomenten waarop jullie als ouders/verzorgers kunnen meedenken. Vragen als: waar zijn jullie trots op? Wat typeert de Masten? Wat zou beter mogen? Waar zouden de accenten binnen het onderwijs mogen liggen? komen aan de orde.

We hebben nog een aantal plaatsjes vrij op:

12 maart 20.00 uur
13 maart 8.30 uur
14 maart 20.00 uur
28 maart 8.30 uur
29 maart 8.30 uur

Om de dialoog goed te kunnen voeren, kunnen er per koffiemoment zo’n 6 tot 8 personen deelnemen. Heb je zin om mee te denken, stuur dan een mail naar anita.vanheusden@signumonderwijs.nl De plekken worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.
 

Verkeer
Iedereen is verkeersdeelnemer, iedereen heeft belang bij veilig verkeer. In het verkeer zijn we verantwoordelijk voor ons eigen handelen. Dat betekent dat we oog voor elkaar moeten hebben en rekening moeten houden met de aanwezigheid van anderen. In de unit is er regelmatig aandacht voor verkeer en de veiligheid hiervan. Dit doen we ook een aantal keer per jaar tijdens het educatief uurtje. Op 28 maart en 2 april willen we dit weer doen. Daarom zijn we op zoek naar hulpouders voor deze dagen van 13.45 tot 15.00. U kunt zich opgeven bij de verkeerswerkgroep.

Verder willen we een beroep doen op uw netwerk. Ken je iemand die het leuk vindt om iets te vertellen over dieren in het verkeer  (denk aan boswachter/ natuurvoorlichter/ weginspecteur rijkswaterstaat/ dierenbescherming etc). We zouden het erg leuk vinden als iemand daar tijdens deze educatieve uurtjes iets over kan vertellen/laten zien. U mag dit laten weten aan de mensen van de verkeerswerkgroep;
Rianneke (moeder van Krijn, Sieb en Marie)
Femke (moeder van Jibbe en Fiene)
Ilse (moeder van Tim en Stijn) 
Jessica (moeder van Jaro, Riva en Remi)

 

Luizenouders gezocht!
Het is een hele klus om bij alle kinderen op onze school luizen te pluizen. Iedere maandag na de vakantie staan een groep enthousiaste ouders de kinderen te controleren op neten en/of luizen. De groep ouders wordt steeds kleiner en het is dus lastig om dit goede werk voort te kunnen zetten.  Omdat we gemerkt hebben dat het voor veel ouders lastig is om op maandagochtend te helpen zijn we nu op zoek naar ouders die iedere woensdagochtend na de vakantie kunnen helpen bij het controleren op luizen. Je kunt je hiervoor aanmelden via directie@kcmeerlaer.nl

 

Voorjaarsonderhoud speeltuin en dierenpark
Op zaterdagmiddag 23 maart zal, tijdens de landelijke opschoondag, het voorjaarsonderhoud aan speeltuin Het Lijsterbosje en het dierenpark plaatsvinden.
Vele handen maken licht (en gezellig!) werk.
Volgens goede traditie wordt de middag afgesloten met een hapje en drankje.
Meer informatie volgt op posters bij de speeltuin en op school.

 

Kriebels in je buik 
Op woensdag 13 maart om 19:30 organiseert de GGD een Webinar voor ouders over relaties en seksualiteit bij kinderen: waarom is relationele en seksuele opvoeding belangrijk en hoe praat je over deze onderwerpen met je kind?

Hoe volg je het webinar? 
Via  https://ggd-west-brabant.webinargeek.com/webinar-relaties-en-seksualiteit-bij-kinderen kun je je aanmelden en op afstand gratis deelnemen. Je volgt de Webinar vanachter je PC, Mac, tablet of smartphone. De spreker(s) zijn via video en audio te volgen en via de chat breng je je eigen vragen en ervaringen in.

 

SJV Poppenconsultatiebureau
Zit jij in groep 1 t/m 4, en is jouw pop of knuffel ziek of wil je hem gewoon even laten nakijken? Kom op zaterdag 16 maart 2019 naar het poppenconsultatiebureau van SJV!

Onze poppendokters zijn aanwezig bij het consultatiebureau op de eerste verdieping in Perron-3 in Rosmalen.

Jouw pop of knuffel wordt dan verzorgd, gemeten, gewogen en natuurlijk door een echte poppendokter onderzocht bij het consult! Alle gegevens worden opgeschreven op een consultatiekaart en aan het einde krijg je een mooie diploma. En er is ook een leuke traktatie met ranja zoals je dat bij SJV bent gewend!

Om iedereen voldoende aandacht te geven is er een scholenindeling gemaakt. Komt het tijdstip niet zo goed uit, dan is het geen probleem om een ander uur te kiezen. Zit je in een hogere groep en vind je het heel leuk om langs te komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Onze school is welkom tussen 15.00 en 16.00 uur. De kassa sluit om 15.45 uur.

De kosten voor deelname zijn 2,50 per kind.

https://www.sjvrosmalen.nl/poppenconsultatiebureau/
 

Rommelpot bij SJV Rosmalen!   
Carnaval 2019 staat weer voor de deur, en zo ook SJV’s jaarlijkse Rommelpot! We vieren carnaval bij SJV tijdens 3 feestavonden waar kinderen uit groep 5 t/m 8 welkom zijn! Onze eigen DJ’s zorgen voor de leukste nummers, en natuurlijk kun je je eigen favoriete nummer bij ze aanvragen. Samen maken we er de allerleukste carnaval ooit van!

3 en 4 maart                                                5 maart

19.00 tot 22.30 uur                                      18.30 tot 21.30 uur

Een dagkaart kost € 3,50 en de drie-dagen-kaart € 9,00. Frisdrank is € 1,00 en chips en snoep € 0,50. De kaarten kunnen worden gekocht aan de deur. Er vindt géén voorverkoop plaats. De SJV-munten zijn niet geldig in de Rommelpot.

Om deze avonden mogelijk te maken, zijn wij dringend op zoek naar hulpen.
Aanmelden hiervoor kan via secretariaat@sjvrosmalen.nl t.a.v. Michiel.

De inmiddels bekende huisregels zijn:
Er wordt geen alcohol geschonken of mee naar
binnen genomen.
Er mag niet worden gerookt.
Voor sluitingstijd mag niemand naar buiten tenzij
je door je ouders wordt opgehaald.
Alleen voor noodgevallen is er telefoon.
Spuitbussen en stiften verboden, confetti en serpetines toegestaan!
Laserpennen verboden.

 

Agenda:
26 februari                        Afscheid juf Lucie 
26 en 28 februari             Adviesgesprekken groep 8
1 maart                            Carnaval op school
4 t/m 8 maart                  Carnavalsvakantie
Week van 11 maart        Start thema ‘plant en dier leven hier’
15 maart                          Staken
18 maart                          Portfolio 2
18 maart                          17.00u infoavond Wish alleen voor ouders met kinderen in leerjaar 6
27 maart                          13.30 uur uitreiking Nationale Onderwijsprijs in Leiden 
5 april                                Bossche Kinderparlement
11 april                              Studiedag (kinderen vrij)