Stel cookie voorkeur in

Meerlaermail maart 2019

29-03-2019

Beste ouders/verzorgers,

Voor u weer een nieuwe Meerlaermail. Zoals u in de mail heeft kunnen zien, zit er ook een speciale OV mail bij, met daarin de informatie over de Koningsspelen op 12 april en de wandel3daagse. Het is belangrijk dat u deze nieuwsbrief goed doorneemt.

We kijken terug op een prachtig carnavalsfeest op ons Kindcentrum. In de verschillende lokalen vonden verschillende activiteiten plaats. Met z’n allen hebben we genoten van de optredens van onze kinderen.

Daarnaast kijken we terug op het afscheid van Lucie. Ze heeft genoten van de prachtige tekeningen en woorden van de kinderen. Het lukt Lucie nog niet zo goed om ons Kindcentrum los te laten. Daarom komt zij nog regelmatig even langs. Zo helpt ze bij het maken van de verjaardags-mutsen en kijkt ze soms ook nog wat werk na. Het kan dus zijn dat u haar nog eens tegen komt.

Educatief uurtje verkeer
Gisteren hebben we de eerste keer educatief uurtje rondom verkeer gehad. Wat hebben de kinderen genoten. Op de speelplaats was een prachtig verkeersplein gemaakt waar de kinderen van school, De Elzengaard en peuters hebben gespeeld. Er is gesproken over duurzame voertuigen en hoe het gaat met dieren in het verkeer. Ook hadden we twee vrijwilligers van de stichting “Dassenwerkgroep Brabant” op bezoek. De vrijwilligers hebben de kinderen veel verteld over het leven van een das. Ook is er gesproken over de dassen in het verkeer. De vrijwilligers worden regelmatig gebeld om te komen als een das betrokken is geweest bij een aanrijding. Om dit goed aan de kinderen te laten zien hadden ze zelfs hun ambulance meegenomen. Ze hebben laten zien hoe dassen worden opgevangen en gerehabiliteerd. Om de stichting te bedanken voor de fantastische middag en hen te steunen in hun werk, zullen we een collectebus in de hal beneden neerzetten waar u, indien u dit wenst een kleine bijdrage in kunt doen.

Verder willen wij, alle hulpouders die beide educatieve uurtjes rondom verkeer mogelijk maken, bedanken! Zonder jullie hulp zou het nooit zo’n succes kunnen zijn.

Nationale onderwijsprijs
Afgelopen woensdagmiddag was de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs. Dankzij hulp van een aantal ouders was het mogelijk dat een grote groep medewerkers van Kindcentrum Meerlaer naar Leiden kon. Heel erg bedankt daarvoor! Wat vonden we het spannend. Na alle presentaties van de verschillende projecten werd de winnaar bekend gemaakt. Helaas was dit niet Kindcentrum Meerlaer. De juryleden vonden ons project heel mooi en zeker kanshebber. De presentatie was sterk, maar het project van de Nieuweschool Panningen was de beste. Natuurlijk blijven wij trots op onze prestatie en zullen wij doorgaan met de samenwerking!

Volleybaltoernooi leerjaar 7
Op vrijdag 22 maart deed leerjaar 7 mee aan het volleybaltoernooi in de Hazelaar. Tijdens de gym is er geoefend in de vaste teams, zodat ze op elkaar ingespeeld raakten. Daarnaast hebben we ook aandacht besteed aan de spelregels.

De vier teams van de Masten hebben het goed gedaan! Het tempo lag hoog. Het overspelen ging erg goed in alle teams, soms was het serveren nog lastig. Helaas lukte het niet de finale te behalen, maar we hebben veel plezier met elkaar gehad. Het was een gezellige en sportieve ochtend!

Nieuws van externen

Tiepiesss in Maliskamp
Ontzettend leuk dat ik ook dit schooljaar weer veel kinderen van KC Meerlaer blind heb mogen leren typen! Momenteel zijn er nog enkele kinderen uit groep 7 en 8 bezig met een typecursus. Zij kunnen al heel goed blind typen dus binnenkort mooie diploma's voor deze leerlingen van De Masten! Er gaat nog een aantal kinderen van start bij de cursussen in april. Graag laat ik weten dat er nog 4 plaatsen vrij zijn voor de typecursus die start op maandag 1 april om 15.30 uur en er is nog 1 plaats vrij in de groep die start op dinsdag 2 april om 16.00 uur. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 45 minuten en kost 137,50. Inschrijven voor deze cursus gaat makkelijk en snel via www.tiepiesss.nl

Ook de cursus GigaPizzeria gaat starten in april en mei. Bij deze cursus zijn de cursisten zogenaamd "eigenaar van een nieuw te openen Italiaans restaurant". Ze bedenken voor hun eigen restaurant een naam en gaan dan flyers voor de opening ontwerpen en een menukaart maken. Zo leren zij spelenderwijs in Word tekstverwerken, afbeeldingen en tabellen invoegen, etc. Ze mailen met zogenaamde klanten en leveranciers zodat ze goed leren omgaan met Gmail. Daarnaast komt "veilig internetten" aan bod. Allemaal vaardigheden die ervoor zorgen dat uw zoon of dochter in de brugklas zijn/haar huiswerk goed digitaal kan maken, opslaan en verzenden. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan het opslaan van documenten en e-mails zodat ze deze ook weer goed terug kunnen vinden. Een gezellige cursus waarbij kinderen geen huiswerk hebben.

De cursus bestaat uit 5 lessen van een uur en kost 77,50. Inschrijven gaat makkelijk en snel via www.tiepiesss.nl Mocht je vragen hebben of een persoonlijk advies willen dan kun je Carmen bellen of e-mailen (info@tiepiesss.nl / 06 50 49 89 86

Agenda:
5 april                                Bossche Kinderparlement
11 april                              Studiedag (kinderen vrij)
12 april                              Sportdag
16 & 17 april                     Eindtoets groep 8
20 april t/m 5 mei            Meivakantie
Week van 6 mei             Start thema ‘Teletijdmachine’
22 t/m 24 mei                  Wandel3daagse
30 & 31 mei                     Hemelvaart (kinderen vrij)

 

Vriendelijke groet,

Team de Masten

De volgende Meerlaermail ontvangt u op 19 april 2019