Stel cookie voorkeur in

Meerlaermail april 2019

19-04-2019

Beste ouders/verzorgers,

Zo net voor de vakantie nog de Meerlaermail van april. We kijken terug op, koude maar fantastische koningsspelen. Daar de enorme inzet van ouders en team hebben we er een leuke ochtend van kunnen maken. Hierbij willen we alle ouders bedanken voor de hulp.

Vorige week heeft het team een fijne studiedag gehad. Zo hebben we gesproken over de bezetting van aankomend schooljaar, het werkverdelingsplan, de beleidsplannen en het gedragsprotocol. Binnen de MR is ook over dit protocol gesproken en hebben zij hiermee ingestemd. Waarom een gedragsprotocol? Wij vinden het belangrijk dat iedereen die zich in de school begeeft, kinderen, ouders, medewerkers, vrijwilligers en stagiaires zich veilig voelen. Het protocol is in te zien bij de directie. 

Vorige week is de Staat van het Onderwijs gepresenteerd. Tijdens dit congres wordt ook de Staat van het Samenwerkingsverband aangeboden. Met trots kunnen we mededelen dat de samenwerking binnen ons kindcentrum hierin is opgenomen. Bent u nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op https://passendonderwijsis.nl/staat-van-samenwerkingsverbanden/

Wij wensen de kinderen en jullie een prachtige en zonnige vakantie toe! We zien de kinderen graag weer terug op maandag 6 mei.

Kids in actie voor Samenloop voor Hoop Rosmalen
In Rosmalen, Nuland en Vinkel werken 14 basisscholen samen om alle kinderen zo passend mogelijk onderwijs te bieden. Scholen wisselen kennis uit en volgen gezamenlijk scholing om dit zo goed mogelijk te doen. Soms heeft het bieden van passend onderwijs te maken met een (tijdelijke) situatie, bijvoorbeeld bij verdriet en rouw. Helaas krijgen veel kinderen hier direct of indirect mee te maken in de basisschooljaren en vaak speelt de ziekte kanker een hoofdrol.

In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 staat er in Rosmalen een bijzonder evenement gepland: de SamenLoop voor Hoop Rosmalen. Door op alle scholen aandacht te schenken aan dit evenement hopen we naast reken- en taalproblemen ook op een heel ander gebied verbinding met elkaar te vinden. De SamenLoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over een parcours wandelen.

Lopend vuurtje op  De Masten!
Op 8 mei vindt er een start plaats langs alle scholen van Rosmalen. Dit zal in de vorm zijn van een estafette het ‘lopend vuurtje’. Tijdens deze estafette brengt een groepje kinderen een tas met informatie (waaronder het vuurtje in kaarsenzak) over de Samenloop/Kinderloop van het eigen kindcentrum naar de volgende plek. Rond 10.50 uur zullen leerlingen van KC ’t Sparrenbos op ons kindcentrum arriveren met het ‘vuurtje’. Waarna ons kinderkabinet het vuurtje verder zal brengen naar de zandverstuiving.

Na de meivakantie zullen wij in de units aandacht besteden aan de kinderloop.

Kids in actie met de KinderLoop
Tijdens de SamenLoop laten we zien dat er hoop is en wordt het leven gevierd. Naast allerlei optredens, een gezellige braderie en veel activiteiten voor kinderen start op 1 september om 10.00 uur de Kinderloop op het parkeerterrein hij het Rodenborch/HUB/Hazelaar. Via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen we heel bewust stilstaan bij alle volwassenen en kinderen in Nederland die kanker hebben (gehad). Kinderen kunnen vooraf zelf acties organiseren om geld in te zamelen. De kinderen krijgen bij inschrijving een paars SamenLoop-T-shirt. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken, een blijvende herinnering aan een bijzondere dag!

Meedoen
Via de 14 basisscholen wordt de informatie over de Kinderloop in Rosmalen gecommuniceerd, maar de scholen schrijven geen kinderen in. De kinderen moeten door een ouder/verzorger worden aangemeld, dat kan via https://www.samenloopvoorhoop.nl/doe-mee/kidsloop?samenloopId=61357&kinderloopId=73213

Het is de bedoeling dat kinderen zich laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen, oud papier ophalen of zelf een andere actie bedenken. Er is van alles mogelijk! Het ingezamelde geld kan ingeleverd worden bij meester Eddy.

Wachtlijst
Al een behoorlijke tijd wordt gesproken over de capaciteit van de school. Ook op dit moment merken we dat er veel interesse in voor ons kindcentrum. Dat is natuurlijk heel fijn, maar omdat we te maken hebben met een minimale ruimte voor nieuwe leerlingen bieden we op dit moment alleen een plekje aan kinderen binnen de wijk Maliskamp.

Bij 146 of meer leerlingen op de teldatum 1 oktober mag de school een wachtlijst aanleggen. Voor aankomend schooljaar hebben we hiermee te maken. Dat betekent dat we voor schooljaar 2019-2020 geen nieuwe leerlingen meer aannemen. Alle leerlingen die al zijn aangemeld zijn natuurlijk van harte welkom! Vanaf schooljaar 2020-2021 hebben we nog wel ruimte om nieuwe leerlingen aan te nemen.

Het is nooit fijn om tegen ouders te zeggen dat we geen plek meer hebben. Toch kiezen we hiervoor, omdat we voldoende bewegingsruimte willen voor ieder kind en de veiligheid van hen willen waarborgen.

Ondertussen blijft het College van Bestuur in gesprek met de gemeente over mogelijke uitbreiding van het gebouw. Voor nu kan ik nog onvoldoende zeggen over de uitkomsten van dit gesprek. Zodra er meer duidelijk is over een mogelijke uitbreiding dan zullen we u informeren.

Gastheren en gastvrouw op het kindcentrum
Vanaf 6 mei is er dagelijks een jongere vanuit Cello bij ons op het kindcentrum aanwezig. Hij/zij zal ondersteunen bij diverse werkzaamheden op het kindcentrum. Zo zullen ze groepen mensen ontvangen, helpen bij activiteiten en lichte administratieve taken gaan doen. Bij Cello werken ze aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoe wil jij wonen, werken, leren en ontspannen? En wat heb je daarbij nodig? We vinden het ontzettend fijn dat we binnen ons kindcentrum kunnen werken aan een passende leer- en werkplek. Hieronder stellen we onze gastheren en gastvrouw graag aan u voor.

Nick van de Veerdonk
Nick is een jongeman die rolstoelafhankelijk is. De afgelopen periode heeft Nick bij “In de Roos” gewerkt. Omdat deze locatie gaat sluiten is hij op zoek gegaan naar een nieuwe plek. Nick heeft er ontzettend veel zin in om bij ons te starten. Nick zal starten met 2 dagen op ons kindcentrum. Zodra “In de Roos” is gesloten zal hij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn.

Auke Vos
Auke is een jongeman die op dit moment al bij de buurtsuper werkt. Misschien heeft u hem daar al eens gezien. Auke zal op dinsdag en woensdag aanwezig zijn op ons kindcentrum. Hij heeft ontzettend veel zin om te komen ondersteunen.

Jennifer Boelen
Jennifer is een gezellige en spontane jonge dame. Ze is 32 jaar en woont in Rosmalen. Jennifer houdt van stijldansen, sporten bij  Flik Flak en ze zit bij de fiets en kegelclub. Een bezige bij dus. Ze heeft ontzettend veel zin om op ons kindcentrum te komen ondersteunen. Jennifer zal alle dagen aanwezig zijn.

Nieuws van externen

Paasspeurtocht in Rosmalen op zaterdag 20 april 2019
Aan het begin van het Paasweekend organiseert SJV een heuse Paasspeurtocht. Trek samen met vriendjes en/of familie schoenen aan waar je goed een stukje op kunt lopen en doe mee! Tijdens de route van ongeveer 3 kilometer speel je onder meer verschillende spelletjes en kun je paaseieren zoeken samen met de paashazen. Start tussen 13:00 uur en 15:30 uur. De speurtocht begint en eindigt bij het SJV-gebouw (Mimosastraat 1). Starten is mogelijk tussen 13.00 en 15.30. Vanwege de veiligheid van de kinderen is het belangrijk dat er een volwassene meeloopt. De kosten bedragen €2,- per kind, begeleiders lopen uiteraard gratis mee. Aan het einde van de wandeling is er nog een presentje voor alle betalende kinderen!

GPS-route
Dit jaar is er naast de traditionele speurtocht, waarbij je de weg moet vinden door pijlen te zoeken, ook de mogelijkheid om een route te lopen met behulp van GPS. Hiervoor is het belangrijk om een smartphone of tablet (met mobiel internet) mee te nemen, inclusief: ▪ een volle accu ▪ een app om QR-codes te scannen, bijvoorbeeld: o voor Android: QR code scanner. (Top droid team) o voor Apple: QR Scanner – QR Code Reader (LQH apps) ▪ de app Troovie (dit is het programma waar we de route in hebben gezet). De app helpt je niet alleen om de route te vinden, maar biedt je ook extra vragen en opdrachten tijdens het wandelen.
Bij slecht weer... Bij slecht weer gaat de speurtocht niet door. Mocht dit het geval zijn, dan communiceren we dit via onze Facebook-pagina.

SJV Koningsdag
Op zaterdag 27 april is het weer Koningsdag en net als voorgaande jaren pakt SJV flink uit. Onderstaand een overzicht van onze activiteiten, wij hopen uiteraard velen van jullie te mogen begroeten om samen een spetterend feest te vieren!

10.30 uur | Defilé
De feestdag wordt geopend met het defilé voor kinderen uit de groepen 1 t/m 6. Deelnemers zijn vanaf 10.15 uur met hun versierde fiets, step of bolderkar welkom op De Driesprong, om 10.30 uur vertrekken we en maken we samen een mooie ronde door ons dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen.

12.00 uur – 16.00 uur | Kinderrommelmarkt
In de Dorpsstraat en Harry Coppensstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor alle kinderen van de basisscholen in Rosmalen. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waarop je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunnen stallen en verkopen. Een plaatsje kost € 2,00, we komen bij je langs om af te rekenen. Bewaar je betaalbewijs goed: het is meteen je lot voor de loterij die aan het einde van de middag plaatsvindt. De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis. Let op: de winkels kunnen open zijn, dus ga niet voor de ingang zitten!

13.00 uur | Schminken en knutselen
Het centrale punt van deze dag is De Driesprong. Wil je geschminkt worden of heb je zin om te knutselen? Dan ben je hier vanaf 13.00 uur van harte welkom!

13.30 uur | Voorstellingen
Naast schminken en knutselen vind je op De Driesprong onze podiumwagen waar gave voorstellingen te bekijken zijn. Zo verzorgt dansstudio Lord Studio rond 13.30 uur en 15.15 uur hiphop-workshops. Lord Studio is bekend van RTL4’s Time To Dance, hun kunsten zijn nu onder andere te zien in de videoclip ‘Frenna’ van Louboutin ft. Jonna Fraser, Emms & Idaly. Tijdens deze workshops kun je kennismaken met het échte hiphop, zoals je kunt zien in de videoclips van vandaag. Tussen de optredens door draait een DJ muziek waarop de voetjes zeker van de vloer kunnen. Kom dus zeker kijken en luisteren naar en meedoen met de spetterende optredens op de podiumwagen!

15.50 uur | Loterij
Zorg dat je je betaalbewijs/lot van de kinderrommelmarkt bij de hand hebt, want om 15.50 uur zal uit alle lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een spetterende prijs!

16.00 uur | Sluiting
Om 16.00 uur sluiten wij ons programma af en gaat de horeca verder met het Oranjefeest. Kortom: het wordt één groot feest in Rosmalen, zorg dat je erbij bent!

Agenda:
6 mei                               Start gastheer en gastvrouw op het kindcentrum
Week van 6 mei             Start thema ‘Teletijdmachine’
17 mei                             Bossche Kindcongres 2019
22 t/m 24 mei                 Wandel3daagse
30 & 31 mei                     Hemelvaart (kinderen vrij)
5 t/m 7 juni                      Kamp groep 8
10 juni                              2e pinksterdag (kinderen vrij)

Vriendelijke groet,

Team de Masten

De volgende Meerlaermail ontvangt u op 31 mei 2019