Buitenschoolse opvang 4-13

Op de buitenschoolse opvang (BSO) van Meerlaer kun je na school samen met schoolgenoten verder spelen, lol maken of ontspannen op de bank een boek lezen. Ook kun je na een drukke dag op de basisschool even rustig aan tafel je verhaal kwijt aan een van onze pedagogisch professionals. We willen de BSO voor kinderen vooral leuk, creatief, ontspannend, uitdagend en veilig maken. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de BSO als vrije tijd ervaren. Bijna niets moet, bijna alles mag. Hoe doen wij dat? Door te luisteren en kijken naar de belevingswereld van de kinderen en hierbij aan te sluiten. Kinderen hebben iets te zeggen in het aanbod. Onze pedagogisch professionals zetten de interesses van de kinderen om in leuke activiteiten en workshops. Deze staan bij binnenkomst op het activiteitenbord. Op deze manier bereiden we kinderen voor op een activiteit en kan elk kind hierin bewuste keuzes maken en de activiteit zo goed als mogelijk zelfstandig uitvoeren.

Voorschoolse opvang

Wij bieden van 07.30 tot 08.30 uur voorschoolse opvang (VSO) aan. Je kind is van harte welkom en kan naar hartenlust bij ons spelen totdat de school begint. Om tien voor half negen gaan de kinderen van de midden- en bovenbouwunit zelfstandig naar school. De pedagogisch professional brengt de kinderen van de onderbouw naar de klas. Een mooi, rustig begin van de dag.

Tussenschoolse opvang

Bij de tussenschoolse opvang (TSO) kan je kind lekker op zijn/haar gemak brood eten in een veilige en fijne omgeving. Kinderen zitten gezellig met hun klasgenoten aan tafel en eten samen. Als we klaar zijn, spelen we buiten in onze prachtige bosrijke omgeving. We zorgen dat kinderen weer vol energie aan het middagprogramma kunnen beginnen.


Meer weten?

Op de website van Kanteel vind je meer informatie over onze kinderopvang, met o.a. ons pedagogisch werkplan, GGD rapport, aanbod en tarieven. Neem snel een kijkje op: www.kanteel.nl/locatie/Meerlaer.

Heb je vragen of wil je een rondleiding plannen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze afdeling Relatiebeheer via relatiebeheer@kanteel.nl of 0738511474. We helpen je graag verder. Direct inschrijven? Dat kan ook: www.kanteel.nl/inschrijven